ECB patiëntenenquête

In de periode 15 oktober tot begin december 2013 delen wij weer kaarten uit voor ons patiëntenonderzoek. We zijn benieuwd naar uw mening over onze zorgverlening en willen u van harte uitnodigen onze enquête in te vullen. Met uw mening kunnen wij werken aan onze kwaliteit! Vraag uw huisarts, praktijkondersteuner of de assistente naar een kaart met inlogcode. De enquêtes kunnen alleen via internet worden ingevuld.

In het voorjaar van 2012 hebben we ook onder onze patiënten een enquête gehouden samen met de MTC Leonard Springer ( fysiotherapie ), Helen Velthuizen Diëtetiek en de Van Gogh en de Teyler apotheek. Het onderzoek is uitgevoerd door ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV met als doel onze kwaliteit te toetsen vanuit de ervaringen van onze patiënten. De uitslag van de enquête is besproken met een aantal patiënten ( cliëntenpanel ). Het volledig rapport vindt u onderaan deze pagina. De rapportcijfers die we gekregen hebben zijn : de huisartsen een 7,9, de assistentes een 7,6, de praktijkondersteuners een 8,2 en de fysiotherapeuten en de diëtiste een 8,6. Onze patiënten ( van de huisartsengroep ) zijn erg tevreden over : de spreekkamers, privacy van de praktijk, het schoon zijn van de praktijk, met respect behandeld worden, serieus genomen worden.

Ondanks deze mooie resultaten, willen we graag onze kwaliteit verbeteren. De verbeterpunten die naar voren gekomen zijn, zijn de volgende : binnen 2 minuten aan de telefoon ( bereikbaarheid ), binnen 15 minuten geholpen, afspraak maken op gewenst moment, op redelijke termijn een afspraak maken, advies over hoe nieuwe klachten voorkomen kunnen worden.

Aan de hand van deze uitslagen en het gesprek met het cliëntenpanel hebben we de volgende projecten opgestart om onze kwaliteit te verbeteren :

  • bereikbaarheid
  • privacy aan de balie
  • wachttijden in de wachtkamer

klik  hier voor het rapport ECB Cliëntenenquête

 


07-11-2013